Колко добре подготвен е Вашият бизнес за онлайн търговия?

Website Health Check

Има повече от 2 милиарда онлайн купувачи по целия свят и до 2020 г. се предвижда трансграничната електронна търговия да нарасне до 1 трилион щатски долара, с темп на растеж от 25% годишно. Международните клиенти харчат повече; не е необичайно да видите увеличение на средната стойност на пазарската кошница със 70% при добавяне на опция за международни продажби.
Може да изглежда очевидно, но е добра практика да е ясно от момента, в който клиентът посети уебсайта Ви, че предлагате опция за международни доставки. 50% от купувачите не финализират поръчките си поради ограничени възможности за доставка.
Търговците на дребно с премиум опции за доставка растат с 60% по-бързо от тези със стандартни предложения.
Въпреки че експресната доставка е важна, бързината не може да бъде свързана с подвеждащи или неясни цени. Безплатната доставка при минимална сума на покупка е широко използвана опция. 73% от купувачите са склонни да пазаруват повече, за да се възползват от опцията за безплатна доставка.
Изследванията показват, че потребителите се притесняват от скрити разходи, така че биха предпочели предварително да имат крайна цена. 70% от онлайн купувачите по света избират да предплатят местните мита и данъци при потвърждаване на поръчката!
Лесното връщане е хит сред купувачите - 92% от тях вероятно ще направят бъдеща покупка при търговец, който предоставя тази услуга.
Когато уебсайтът Ви не се адаптира към местния език на купувача, продажбите се губят в превода. Повече от половината купувачи (56%) оценяват преведената информация като по-важна от цената на продукта, когато избират от кой сайт да пазаруват.
Възможността за лесно плащане е един от най-ефективните начини да се гарантира, че клиентите ще вземат окончателно решение за покупка. 98% предпочитат да плащат в местна валута.
Предлагането на различни опции за плащане и в местна валута на пазара, на който продавате, улеснява Вашите купувачи. 98% от онлайн купувачите предпочитат да плащат в местна валута.
Купувачите очакват прозрачност на поръчките и възможност за промяна на детайлите в движение. Изследванията показват, че 45% от купувачите не завършват поръчките си поради незадоволителни възможности за доставка.
Информация за контакт

Моля, попълнете формуляра по-долу, за да получите персонализираните си резултати и да изтеглите нашата информативна електронна книга "Подгответе бизнеса си за глобален успех в електронната търговия".